VUURVOGEL BVBA - ZUINIGE WARMTEOPLOSSINGEN IN UW WONING info@vuurvogel.be gsm 0497 / 92 19 59 ondernemingsnummer 0475 216 757

 • CRITERIA SCHOORSTEEN VOOR CONDENSATIEKETEL

  Wie nu een nieuwe ketel aanschaft, koopt een krachtig toestel. De meeste nieuwe verwarmingsketels zijn uitgerust met een krachtige ventilator. Dit betekent dat de rookgassen worden afgestuwd en dat de oude regels van de een goede schoorsteen minder van toepassing zijn. Betekent dit dat iedere opstelling van schoorsteen voldoet? Neen. Zeker niet.

  Aandachtspunten voor nieuwe schoorsteen:

  1. de schoorsteen is vaak dubbelwandig (concentrisch) en moet daarom luchtdicht zijn. De binnenste pijp dient om rookgassen af te voeren, de buitenste voor de aanvoer van verse lucht voor de verbranding.

  2. de schoorsteen mag zeker niet hinderlijk opgesteld worden. Iedere verwarmingsinstallateur berekent vooraf de verdunningsfactor. Verse buitenlucht die instroomt in de woning via raam en of deur mag geen rookgasresten terugvoeren naar de woning. Daarom is het van belang vooraf eerst na te gaan of een schoorsteen kan geplaatst worden in een bepaalde positie.

  3. nieuwe ketels zijn "gesloten". Dat betekent dat ze voor de verbrandingslucht geen lucht meer aanzuigen waar ze staan opgesteld, maar lucht aanzuigen van buiten. De meeste mensen hebben nog een schoorsteen. Dus kan men een flexibele buis plaatsen die de rookgassen afvoert en daarrond is ruimte om verse lucht aan te zuigen. Maar dat kan alleen als bovenaan alles luchtdicht is opgesteld en er geen rookgassen terug worden aangezogen door de krachtige ketel. Maar de schoorsteen kan ook horizontaal geplaatst worden. Zie de foto's bij deze blog. Eerste foto is dakopstelling, de tweede foto is een schoorsteen die horizontaal wordt geplaatst.

  4. Rookgassen afvoeren is samen met de gasleiding, het voornaamste onderdeel van een nieuwe installatie. Hier mag je nooit op besparen. En het is echt belangrijk dat dit door een vakman wordt toegepast.

  1 Comment

  • 1. Jan 19 2014 2:39PM by Debbie

   Beste,

   ik heb in mijn huis een condensatieketel de afvoer hadden ze via de schoorsteen naar boven geplaatst...door dat wij de schouw hebben afgebroken hebben we die afvoerbuis via de kelder naar buiten gebracht...we hebben nu een probleem dat er gn gas toevoer meer naar de ketel vloeit...kan u eens komen kijken voor een offerte??

   mvg,

   Debbie

Blog

fotofvoaaagimp

UW VERWARMING

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player